De Hygiëne in de praktijk verandert – Tandartspraktijk de Stigter – Veere

Welkom bij Tandartspraktijk de Stigter

Tandarts de Stigter is uw tandarts in Veere voor uitstekende mondzorg. Goede mondverzorging is belangrijk voor een stralende lach en voor uw algehele gezondheid.

Terug naar overzicht

De Hygiëne in de praktijk verandert

Al vele jaren hebben wij een wat afwijkende procedure gevolgd m.b.t. de hygiëne in de praktijk.

Zo gebruiken wij niet alleen naalden maar een keer , maar ook een deel van de boortjes wordt na gebruik weggegooid. Voor het reinigen van besmet materiaal hadden wij een procedure waarbij wij via een eenvoudige vaatwasser eerst de boel mechanisch reinigden en dan vervolgens alles steriliseerden. In het werkveld werd reiniging en desinfectie in een apparaat(thermodesinfector) gepropageerd. Het voordeel is dat de omloopsnelheid korter is. Waardoor je sneller de spullen opnieuw kunt gebruiken. In de eerste adviezen (20 jaar geleden) werd gesproken van eventueel gebruik van dit apparaat (thermodesinfector). Tegenwoordig is het eerste keus. Ik kan natuurlijk wel eigenwijs blijven, maar heb toch maar besloten om met deze trend mee te doen. Mede vanwege het feit dat in de afgelopen 20 jaar geen ongelukken met een dergelijke procesgang zijn gemeld. Chirurgisch materiaal wordt bij ons nog steeds gesteriliseerd na aanvankelijke desinfectie.

Wij gebruiken zo veel mogelijk wegwerp materialen. Niet goed voor het milieu ,maar uitstekend om kruisbesmettingen te voorkomen

Publicatiedatum: 24-10-2018